Krönikor

Hennes blick fick mig att falla som en fura

Där stod hon. Tittade mig rakt in i ögonen, så intensivt att jag fastnade. Det var en blick jag aldrig mött förut. Den sa: ”Vem är du? Vad vill du? Vad glor du på? GÖR NÅT!”

Hitta hotell – svårare än att tyda elräkningen

Bakom benämningar som super superior och deluxe kan usla, rentav äckliga hotellrum gömma sig.

Resan är hundens värsta ovän

Hon hatar resor. Varje gång jag hämtar den gröna hårda väskan från vinden far djävulen i hennes blick. Hon heter Robin och är en labrador.

Byt kön – se världen som den är

Vi blev inkastade på Big Pussy Bar. Bakom en glasvägg satt ett trettiotal kvinnor med nummerlappar på bröstet. Vi kunde välja en eller flera.

Förgängligheten möter på flygplatsen

En del kallar den PTD – Post Travel Depression. Ja varsågod, så fick ni ett namn på den tomhet som kan infinna sig efter en resa full av nya intryck.

Minnet av en vän

Sista veckan i juni segade vi oss upp för Hallandsåsen i 30 kilometer i timmen i en pistagegrön folkabuss. Tommy låg nedbäddad. Han var tunn som en fågelunge.

Packat & klart är flams & trams

En rad resereportage som är så ytliga och flamsiga att det bara blir genant. Korta besök i städer och på stränder där programledaren själv är i fokus mer än resmålet.

Halsa hem och hora av sig

De själlösa mejlen kommer aldrig i närheten av den känsla ett handskrivet brev eller vykort kan ge. Inte minst sitter de ju i en plåtburk och trillar liksom inte över en i vardagliga bestyr.

Res till Afrika – träffa dig själv

Jag kunde inte styra min reaktion, fördomarna jag trodde bara satt i andra smög sig på när rädslan blottade mitt rätta jag.