Han räddade sina syskonbarn från ebola

Han räddade sina syskonbarn från ebola

 

Kaliva S Bockarie är hövding i byn Belu i Sierra Leone. Hans fru dog i ebola, när Kalivas syster också dog tog han hand om hennes barn. Hela byn tog avstånd från honom, han lät testa sig och barnen, alla var negativa. Det vill mycket till att ifrågasätta sin hövding, men byborna drog ett streck utanför hans hus, Kaliva och barnen fick inte gå över den förrän 21 dagar gått (tiden för karantän).
”Men allt är förlåtet, vår by står enade igen”, säger han och fyrar av ett gnistrande leende.

Kaliva var en av många jag intervjuade under en resa där jag dokumenterade Röda Korsets stödjande arbete efter ebola i Sierra Leone. Ett kämpande folk i ett trasigt land. Tillsammans med hjälporganisationer som Röda Korset lyckades de stoppa ebola. Läs ett längre reportage därifrån i tidningen Henry.