Engelen inte värdig sin musik

Engelen inte värdig sin musik

Igår var jag på Engelen för att lyssna på musik. Ett vattenhål sedan 1969 och känt också som musikställe.

Jag har gått på musikklubbar i hela mitt liv, och på många ställen runt om i världen, men aldrig mötts av en så bedrövlig stämning som på Engelen. (Lugn, jag kommer gå dit igen, för musikens skull, och förhoppningsvis upptäcka att gårdagens själlösa atmosfär var ett undantag.)

Tips till Engelen:

– Ställ någon i dörren som är leende och välkomnande, det ger avtryck för hela upplevelsen.

– Placera någon i baren som tycker om människor, som inte verkar besvärad av att ta upp beställningar. Där kan det också vara trevligt om någon säger ”hej och välkomna”.

– Se till att någon presenterar bandet.  Så här kan man säga ”Välkomna till Engelen, vi är glada att ni är här. Vi är också glad att få presentera: Almost Motown!”

Det band som jag lyssnade på igår (Almost Motown), hade uppförsbacke som hette duga innan det blev varmt i lokalen, vad jag förstår krånglade tekniken, då behövs de välkomnande orden och presentationen ännu mer.

Tags: