Ja det blir en fortsättning

Ja det blir en fortsättning

Nu har jag kommit så långt i mitt skrivande att berättelsen satt sig. Och det blir som flera önskat sig – en fortsättning om Maggan och Lena.

Först var jag inte alls intresserad att berätta mer om de två kvinnorna. Jag tyckte Route 66 går till Trollhättan gjorde berättelsen klar. Att det inte fanns något mer att hämta. Å andra sidan är det många som tyckte om karaktärerna, särskilt Maggan. Och jag känner dem så väl, så varför inte? Varför inte återuppväcka dem igen – mina små marionetter.

Denna gång utspelas berättelsen i Maggans huvud (i förra boken var det i Lenas). Det är några år efter deras resa genom USA, denna gång reser de till Thailand, enbart för att Lena har ett fotouppdrag där. Maggan vill inte resa dit, men följer motvilligt med, Hon lämnas ensam några dagar på ett hotell och alla som känner Maggan vet att hon kan snacka, har ett temperament och är ständigt nyfiken. Hon möter Grace som vänder upp och ner på hennes tillvaro, tar fram minnen i Maggan som hon aldrig berättat för någon.

Också Grace hamnar i grubblerier i mötet med Maggan.

Och så dyker en död vän upp. Och en hund. Och en sträv norrlänning, och en bullrig storfamilj och det är jul och alla ska ha trevligt.

Arbetsnamnet är Happy Holiday.

 

Tags: