Nytt jobb: ”Cause of death: Woman”

Nytt jobb: ”Cause of death: Woman”

Jag har nu börjat arbeta med projektet Cause of death: Woman, där journalisterna Karin Alfredsson och Kerstin Weigl och fotojournalisten  Linda Forsell dokumenterar våldet mot kvinnor i tio länder runt om i världen. Bilden ovan, som Linda Forsell tagit i Pakistan. visar en kvinna som vägrade gifta sig med sin kusin och gifte sig med en annan man istället. Då kastade kusinen syra på henne.

Projektet kommer resultera i en internationell sajt som ska lanseras i Washington DC, februari 2012, utställningar samt publiceringar i Aftonbladet och andra medier. Under projektets gång kan arbetet följas via dagliga inlägg på causeofdeathwoman.com.

Projektet finansieras av Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund med hjälp av medel från SIDA. Läs mer här.

Vad kommer jag att bidra med? Jag ska granska texter och stötta i fortsatt arbete för de tre journalisterna, delta i att ta fram och utveckla sajten. Jag har börjat läsa texter. Jag visste att kvinnors situation i världen i vissa länder är för jävligt, men det är jävligare än jag trodde.