Skammen att känna lättad

Skammen att känna lättad

Jag känner en lättnad över att Robin fått somna in.

Jag sörjer henne som en förlorad kamrat, det är fruktansvärt tomt. Men att känna lättnad kan få mig att också känna skuld och skam. Betyder det att jag inte älskade henne?

Nej, men sådant gör skammen med oss.

I lättnaden finns en tacksamhet att vi fick ha henne så länge, det trodde jag aldrig, och att hon slapp lida. Hon hade höftledsdysplasi och malignt melanom, men levde med det utan problem. Tills sista dagarna. Och vi visste ju att dagen skulle komma. Så är det att ha hund.

Fram tills att hon drog sitt sista andetag blev oron över Robin bara värre och värre. Nu har vi lagt det svåra beslutet och den sorgligaste dagen bakom oss. Nu blir allt bara bättre och bättre.

 

Tags:
, , ,