3 bröllopsresor – budget

3 bröllopsresor – budget


Cykla på Bornholm

Danmarks östra utpost strax utanför Ystad är perfekt för kärlek på två hjul. Bornholm har till skillnad från danska fastlandet en del berg och därmed fantastiska utsiktsposter för att växla ringar och bli fotograferad. Det är cirka 10 mil runt ön, men totalt finns 27 mil cykelleder. Cykla mellan de små byarna, kanske med tandemcykel för att pröva samarbetsförmågan. Övernatta på värdshus eller pensionat och unna er en stunds hygge. (Foto: Nicklas Jessen)

Fakta: Färja tur och retur Ystad-Rönne i juli kostar omkring 500 kronor per person.  Cykeluthyrare finns i större byarna, bland annat i Rönne, räkna med cirka 70 danska kronor per dag, 360 för en vecka. Tandem dubbelt så dyrt. Mer info, cykelleder, övernattningstips på www.cykel.bornholm.info.


Berlin

Ge varandra löften vid pampiga fredsmonumentet Brandeburger Tor, ät middag på Café Einsten i den lugna lummiga stadsdelen Charlottenburg. En trävilla med högt i tak, vaniljgula väggar och knarrande golv. Men innan ni höjer champagneglasen, ta en tur i Trabant. De gamla familjebilarna från forna öst ser ut som tagna ur en serietidning och har numera kultstatus. Ni kör själva bilen. I en bil längre fram kör guiden som talar genom walkie-talkie.  Häng lite burkar som slamrar bakom och bröllopsturen blir ett minne för livet.

Fakta: Lågprisflyg från Stockholm, Nyköping, Göteborg, Köpenhamn för långt under tusenlappen tur och retur. (Airberlin, Germanwings och Ryanair). Köra trabant: Boka i förväg på www.trabi-safari.de. Middagen: www.cafeeinstein.com.


Franska rivieran

Tänk solnedgång. Tänk lysande bouganvilla och gamla stenhus. Nice är bra utgångspunkt för upplevelser längs hela rivieran. Det är också i Nice ni kan få en  vigselvälsignelse genom Svenska kyrkan. Gör sedan en bröllopsresa längs kusten med tåg. Vill ni uppleva något riktigt exotiskt, besök öarna Porquerolles, båt avgår från lilla staden Hyères. Proqurolles är bilfri. Här cyklar man och har de makalösa stränderna nästan för sig själv.(Foto: Franck Follet)

Fakta: Flyg till Nice tur och retur mellan 1500 och 1800 kronor från Stockholm (Swiss) Göteborg (Faucett) och från Köpenhamn cirka 850 kronor (Norwegian). Från Nice till Hyères är buss bästa alternativet (cirka 60 kronor). Båt Hyères Porquerolles kostar omkring 170 kronor tur och retur. Tåg från Nice: Till Cannes (30 minuter, 60 kronor), Menton (35 minuter, 45 kronor) Marseille (2,5 timmar, 320 kronor), och till  Monaco (25 minuter, 35 kronor).