Bokens baksidestext

Bokens baksidestext

Här är förslaget på baksidestext till min bok ”Route 66 går till Trollhättan”.  Kommer med största sannolikhet att redigeras. Men tyck gärna.

Lena och Maggan kör Route 66 mellan Chicago och Los Angeles. Medan Maggan letar sevärdheter borrar sig Lena djupare in i sitt förflutna och den händelse i Trollhättan som förändrade hela hennes familj. Längs vägen passerar de cowboydans i Tucumcari, Las Vegas öronbedövande spelhallar och tystnaden i Grand Canyon. Med Maggans heta temperament och Lenas lugn möter de udda existenser som får dem att växla mellan osäkerhet och hämndbegär. Men allra mest att konfronteras med sig själva. En resa med ett slut ingen av dem kunnat föreställa sig.

”Route 66 går till Trollhättan” är en varm och gripande berättelse om kärlek, utanförskap och försoning. Om att vara mitt i livet och vilja leva som allra mest. En 2010-talets Thelma & Louise.

Bodil Sjöström är född 1962 och bosatt i Stockholm. ”Route 66 går till Trollhättan” är hennes debutroman.

Bodil Sjöström är journalist. Hon har tidigare varit chefredaktör för Resemagasinet Vagabond och redaktör för Ottar och ungdomstidningen Megafon. Bodil syns som resekrönikör i tidningen Vi och som resejournalist i Sveriges dagstidningar. Uppväxten i Trollhättan, hennes egen erfarenhet av att bevittna en mammas insjuknande i alzheimer och de många resorna genom USA:s inre, har inspirerat till denna bok.