Resor som stärker kvinnors status får pris

Resor som stärker kvinnors status får pris

Gränslösa Resors vandringar i Nepal och Tibet utsågs till Årets outdoorprodukt i klassen mjukvara på årets Vildmarksmässa.

Motiveringen lyder:

”70 procent av Nepals kvinnor är analfabeter. Gränslösa Resor försöker göra skillnad genom att utbilda kvinnliga bergsguider i en hittills mansdominerad värld. Delar av intäkterna går till lokala teahus och gästgiverier. Konceptet skapar nya kontaktytor och får kvinnor på plats att växa.”

Gränslösa Resors nepalesiska samarbetspartner arrangerar vandringarna, men driver också driver en guideskola för flickor och kvinnor. Sedan 1994 arbetar Gränslösa Resors samarbetspartner för att stärka nepalesiska kvinnors status.

Jag bugar, niger och säger grattis!

(Foto: Gränslösa Resor)