Min värdefulla kabinväska

Min värdefulla kabinväska

Jag har köpt en ny kabinväska. Svindyr. Dyrare än både min och min medpassagerares biljett tillsammans när vi snart drar till Alicante.

Men vad gör man inte för att slippa checka in bagage. På Ryanair kostar det runt 300 kronor per väska. Vi ska vara borta tre nätter och har inte särskilt stor packning. Det känns onödigt att checka in en väska, och det är väldigt skönt att slippa proceduren stå-och-vänta-vid-bagagebandet.

Problemet är att Ryanair har ganska snäva mått på vad som är tillåtet att ha som kabinväska:  20 x 40 x 55 cm. Den får heller inte väga mer än 10 kilo. Nu har jag således köpt en supermart väska, med nästan exakt det måttet, tunna ”väggar” och väger inte mer än 2 kilo. (Snygg är den också.)

Om jag reser 10 gånger med Ryanair utan att checka in bagage har jag  sparat in den.