Framme i San Francisco

Framme i San Francisco

Jag reser med Vi:s Reseklubb till Kalifornien och Las Vegas. 16 personer, från Luleå till Vadstena. Nu sitter jag i ett litet hotellrum i San Francisco och hör staden vakna utanför.

Det är en tuff resa hit. Tidsomställningen är grym. Att vakna tre på natten och vara vrålhungrig är inte ovanligt. Hon är halvsju nu och jag väntar på att frukostmatsalen ska öppna.

Igår kväll rullade vi in i en magisk stad. Det var en klar kväll och solen gick ner över bukten. Det är sällan klart här, men just den här kvällen badade stan organge ljus som reflekterades i de blanka huskropparna i downtown.

De flesta gick och lade sig efter att rummen delats ut, många av oss hade varit igång i ett helt dygn utan sömn. Några gick nyfiket ut på gatan där Cabel cars dundrar förbi. Jag kastade in väskan och tog tunnebanan till Castro. Styrde stegen till mitt favorithak Harveys (med bilder av Harvey Milk på väggarna). En öl och baseball med San Francisco Giants på teve. Stora fönster ut mot gatan för att se folklivet.

Jag höll på att börja gråta.
Jag älskar den här staden.

Den väntar nu.