Sj har förlorat mitt förtroende

Sj har förlorat mitt förtroende

Jag  gillar att åka tåg. För att det är ett fint sätt att resa på och för att det inte skadar miljön. Och för att det är säkert. Men nu tvekar jag. Nu är plötsligt både bilen och flyget ett starkare alternativ.

Gårdagens händelse då ett X2000 satt fast i sex timmar, utan att evakuera, och med trasig luftkonditionering, var droppen. Så får det inte gå till. Jag har inte alla fakta i hand, men det är inte mänskligt att låta människor sitta så länge under sådan omständigheter. Finns det ingen handlingskraft? Vad gör Sj den dagen det blir en ännu värre katastrof?

Det är inte ovanligt att både mat och vatten tar slut på tågen, så hände tydligen också igår. Det kan väl ändå inte vara så svårt att ha mer, i-händelse av-försening?

Vinterns kaos har vi inte glömt. Har vi fått någon vettig förklaring om hur man tänker lösa problemen? Jag minns bara att Banverket, Sj och politiker beklagade, men inte vem som axlar ansvaret.

Min egen erfarenhet av att åka tåg i Sverige är att man får räkna med att inte komma fram i tid. Och Sj:s hemsida för att boka biljetter ska vi bara inte tala om. Allt det här lagt på hög – Sj har förlorat mitt förtroende.

Tags: