Bye bye till vår bil och Detroit

Bye bye till vår bil och Detroit

bil

Vi lämnar vår trogna vän bilen efter vår turné runt lake Michigan och återvänder till Chicago. Har kört 280 mil. Detroit överraskade allra mest. Kanske mest med sina museum. Motown var ett, men Detroit Institutet of Art var enastående, (ropade vi i kör). Särskilt Diego Riveras muralmålning som gestaltade stadens bilindustri, men även textilindustrin och människans födelse.
rivera1

Detroit har muralmålningar även utanför museet. Väggkonsten gör den smått döda staden levande (vid sidan om musiken och sporten, då talar vi Detroit Tigers och såklart Detroit Red Wings).

husvagg

Automative Hall of Fame är vi med om en hyllning till bilen och till ”The Driving Spirit”. Hittar också den här modellen av världens första motorcykel från 1885. Tänker på min biker till bror. Här Kristofer, bilden är till dig.

mc

Detroit bjöd också på USA:s äldsta bowlingbana som också fungerade som musikscen. (Men skylten var snyggast!)

bowl

Det är något speciellt att stanna på orter som alla varnar för, som det är så låga förväntningar på. Då staplas överraskningarna på varandra.