Upphittad: Kattunge (död)

Upphittad: Kattunge (död)

Det var ingen grävling under redskapsboden. (Se nedan).

Igår sprang hundarna ner och försvann under boden. Bräder och bråte som låg därunder for ut som skjutna ur en kanon. Jorden skvätte. Så plötsligt blir de lugna. Kommer ut och går runt boden som två lejonhonor.

På marken ligger ett litet djur. De har dragit fram det och vakar nu runt bytet. Jag tror först att det är en liten mullvad. Men det är en död kattunge. Den har varit död ett tag för den är alldeles stel. Har inte fått upp ögonen ännu så den är väl inte ens två veckor.

Jag tänker två saker:

1. Hoppas mamman har tagit bort de andra ungarna så de får lugn och ro.

2. Om det verkligen varit en mullvad hade jag inte varit så ledsen som nu. En död kattunge är vekligen sorgligt. Men inte en mullvad.

Tags: