Rätt mat på lätt sätt

Rätt mat på lätt sätt

När jag gick i högstadiet hade vi en dubbellektion i veckan som gick under rubriken Fritt valt arbete. Utan betyg, bara för lustens skull. Jag hade först Fiske, då var vi lediga på dubbellektionen och åkte ut till Bohusläns klippor och fiskade en lördag i månaden.

Nästa termin hade jag Rätt mat på lätt sätt (eller om det var Lätt mat på rätt sätt). Jag lärde mig mer där än i hemkunskapen. Kanske just för att det var så kravlöst, och för att vi själva styrde mycket av lektionernas innehåll.

Varför skirver jag detta? Kanske för att följande maträtt hade platsat under Rätt mat på lätt sätt. Kyckling med parmaskinka, bjöd goda vänner på det häromdagen, de vill ha receptet. Till dem och ni andra som kanske ännu inte tänkt ut kvällens middag – här är det.