53 samtal med en labrador

53 samtal med en labrador

Det talas mycket om Stefan Eklund som blir ny kulturchef på SvD. Han ger ett sympatiskt intryck och det är  smart (och så klart noga genomtänkt) att nu släppa hans bok 52 samtal med en terrier.

Deras samtal berör såväl fotboll som filosofi och vi hundägare älskar det, känner igen oss i de fantastiska stora tankar man delar med sin vän på de långa många promenaderna. Jag och min labrador Robin talade i morse exempelvis om hur vissa (män) tar stor plats och vad vi som kvinnor ska göra åt det.

Det talas också om att Stefans terrier Svante nog är den enda hund som varit på en förstasida i en dagstidning. Läsare av Borås Tidning har nämligen sedan länge kunnat följa hund och husses resonemang. När Svante dog för några år sedan var detta en stor angelägenhet och nyhet på Borås Tidnings förstasida.

Då vill jag bara säga att när min hund Moses dog stod det att läsa på Dagens Nyheters förstasida. Han fick en hel artikelserie på Insidan.