Julfester med avspis och flirt

Julfester med avspis och flirt

Först gick jag på förlagsfest.

– Men hej Bodil dig vill jag prata med sen, sa flera.

Jag ställde mig i ett hörn och undrade när det var dags för sen.

Så såg jag min redaktör och rusade fram. Han stod med armarna i kors och pratade med en annan kvinna. Han sa inte ens att han ville prata med mig sen.

Jag blev nervös och sa att jag hade bråttom fastän jag inte alls hade bråttom och tog en taxi därifrån.

Hamnade på tidningsfest. Tidningen heter Vi.

Fick höra att jag var en Vi-lansare istället för en frilansare.

Fast det heter frilans, således Vi-lans.

Sa hej till Fredrik Sahlin och Johan Norberg i kön till buffén. De sa hej tillbaks men fortsatte sin dialog. Deras pratbubblor såg ut som fyrverkerier. Funderade på att sätta mig vid deras bord men vågade inte. Fastän jag skulle kunna prata skjortan av dem både när det gäller film och musik.

Det är väl typsikt kvinnligt.

Johan skrev förresten att man skulle sluta säga att man lyssnade på Abba i smyg. Read my lips Johan: Jag lyssnade på Abba i smyg. Stoppade in vinylen i konvoluten till Nationalteatern och Nynningens plattor. Hur skulle jag annars våga gå till Sprängkullen igen Johan? Säg mig hur!

En man som nog var min bordskavaljer berättar om sin resa till Kenya och har tårar i ögonen. Han har aldrig upplevt så mycket kärlek säger han och vänder sig om till kvinnan på sin andra sida och berättar exakt samma historia.

Julfest 2 fortskrider och jag får en journalist framför näsan som är jätteduktig men jag kan inte slita min blick från hennes dekoltage och jag känner att jag nog ska förflytta mig.

Byter bord och pratar med en annan journalist om våra mammor och pappor. Det är fint. Nära.

Ska gå till garderoben men hejdas av någon som, jag kan ta fel, men flirtar med mig.

Det är inte så lite uppiggande men jag är en skötsam tjej och går hem till de mina.

Genom Stockholm går jag, på bron över Riddarfjärden, där Västerbron speglar sig i vattnet som på det vackraste vykort.