Obama ska ha en pitbull

Obama ska ha en pitbull

Finanskris i all ära men det är vilken hund Obama ska ha som skapar de riktigt stora diskussionerna.

Han har själv 3 önskemål. Den får gärna:

1. Inte fälla för mycket eftersom det finns allergi i familjen.

2. Gärna komma från ett hundhem.

3. Vara blandras (”som jag själv” som han sa i ett tevetal)

Ingen hund kan passa bättre in på den beskrivningen än en pitbull. De fäller väldigt lite, de är inte fullt renrasiga och ofta placeras de på hundstallet eller likande eftersom de inte sällan hamnar i händer på människor som tror att hundar gillar att slåss. När de upptäcker att pitbullen istället vill ha kärlek, vill gosa och leka med boll, ja då är det inget kul längre. De missvårdas och överges.

Jag har haft hundar i hela mitt liv, sedan ett tag tillbaka har även en pitbull (bilden) hamnat i familjen. En sån underbar hund. Varje dag pratar jag med nyfika som lite försiktigt frågar ”nämen är det en pitbull?”. Ingen hund har så mycket fördomar strödda över sig, ingen hund har farit så illa på grund av det. Medge att det skulle vara modigt, och lite symboliskt, att se Obama med en pitbull?

Tags:
, ,